nieuwsbrief zomer 2016

13 september 2016

Beste Deborah en Daniel, 
                                                                   

We staan voor een nieuw seizoen en kunnen onze beste energie weer geven in ons gezin, ons werk en vrije tijd, maar vooral in het Koninkrijk van God. Is september een drukke maand en loopt je agenda alweer vol? Hou Gods Koninkrijk voor ogen en ontvang de alledaagse dingen uit Zijn hand.
Ik stuur jullie een mail, met de laatste ontwikkelingen over WakeUp Deborah en met een verzoek.
WakeUp Deborah krijgt meer en meer een gezicht in Nederland. Christenen, kerken, maar ook organisaties zoeken vaker het contact om het gebedswerk voor kinderen en tieners vorm te geven. Het besef groeit dat gebed wezenlijk is voor de geloofsgroei van jongeren. De één noemt het een fundament voor activiteiten met jongeren; de ander heeft het over de ruggengraat van jongerenwerk, maar de vraag naar manieren om gebed te stimuleren groeit. God dank! Dat komt o.a. door de uitgave van Geloof, gebed & tieners, maar ook omdat er steeds meer verhalen worden gedeeld over de uitwerking van gebed. Buurten veranderen, scholen bieden ruimte en jongeren keren terug van ontspoorde wegen.

Jullie kunnen helpen om het gebedswerk uit te breiden. Ik noem een paar opties.

1.   De HGJB helpt plaatselijke gemeenten in jongerenwerk. Het jaarthema 2016-2017 is ‘Samen bij Eén‘. De gemeente wordt gestimuleerd om als een gemeenschap biddend om jongeren heen staan. Eén van de mogelijkheden is  om de werkwijze van WakeUp Deborah te introduceren; ouderen die bidden voor jongeren, vanuit een persoonlijk kennen. Alle jeugdwerkers in kerken die door de HGJB worden ondersteund hebben een pakket met informatie ontvangen. Spreek je jeugdwerkers aan en ondersteun die mogelijkheid. Misschien wil je zelf coördinator worden in je kerk; op 10 november is er een avond, die met ons wordt ingevuld. Wacht niet, want het jongerenseizoen is begonnen. Info over de instructie WakeUp Deborah : http://www.hgjb.nl/werken-met-jongeren/home.htm.

2.   Er zijn jeugdactiviteiten en kringen in het land die op zoek zijn naar een duo of een team van bidders, misschien ook bij jou in de buurt. Heb je belangstelling, zoek een medebidder of gebedsteam en neem contact met ons op.

3.   Er komen verzoeken uit andere landen om te bidden voor kinderen. Misschien een bijzondere vorm van Deborah of Daniel zijn, maar je kunt als team samen bidden voor
- Vluchtelingenkinderen in bv Libanon of vluchtelingenkinderen die zonder begeleiders door Europa zwerven, dat zijn er ruim 70.000.

- Kinderen uit Afrika die ontspoord zijn door gebrek aan perspectief.
- Kinderen uit landen waar het christelijk geloof verboden of strafbaar is.

Wij willen je ondersteunen om het gebed samen met anderen vorm te geven.

Dan nog een verzoek. Mijn werkgebied is uitgebreid naar Europa, Midden Oosten, Noord Afrika (EMENA). Landen uit Azië en Zuid Afrika komen ook met vragen om het gebed op te zetten. Dat is bemoedigend en we proberen via Skype, mail en per post die landen te ondersteunen. 
 

Deze maand is er een congres in Burkina Faso, volgende maand in Bangladesh. Er worden ook moslimvrouwen voor uitgenodigd.
Wil je voor de conferenties bidden? De mensen leven daar in gebrekkige, armoedige omstandigheden en we willen hen ondersteunen met de organisatie en materialen voor de workshops. Elke deelnemer krijgt een tasje mee, een ladies bag. Mocht je het gebedswerk daar willen steunen met een gift, maak dan een bedrag over naar: YFC EMENA, NL30 RABO 0192312782, onder vermelding van WakeUp Deborah. De gift is aftrekbaar voor de belasting, alvast hartelijk dank.

De ShaRe Deborah van voor de zomer hebben jullie nog tegoed. Het kwam niet uit bij de teams die we hadden uitgenodigd om er één te schrijven, dus dat houden jullie tegoed.

Wees gezegend om tot zegen te zijn.

Saskia van Helden
Coördinator WakeUp Deborah