nieuwsbrief kerst 2015

 

23 december 2015

Nieuwsbrief Kerst


Beste Deborah/Daniël,

 

Dit lied vertelt de kern van de komst van Jezus. Ik raad je aan deze tekst een paar keer te lezen, niet alleen zacht in jezelf, maar ook eens hardop. Je kunt er ook op youtube naar luisteren.

 

IN HET LICHT

 

In de donkere nacht
verschijnt een licht en de duisternis
krijgt het niet in haar macht.
 
Eeuwenlang al voorzegd:
het woord van God dat geboren wordt.
Hoop waar de wereld op wacht.
 
In het licht van Gods Zoon,
zien wij zijn goedheid, zijn waarheid.
In het licht van Gods Zoon,
brengt Hij in kleinheid zijn grootheid dichtbij.
 
Niemand ziet Gods gezicht,
maar in zijn Zoon
wordt Hij een persoon,
maakt Hij bekend wie Hij is.
 
In mijn donkere nacht
verschijnt zijn licht
en de duisternis
krijgt het nooit in haar macht.[1]

 

In het Kerstverhaal komt de goedheid en waarheid van God naar ons toe, in de persoon van een Kind in een kribbe. Dat klinkt heel bescheiden en ingetogen, maar het is zo overtuigend en krachtig dat overal waar Jezus komt, het licht het van het duister wint. Stel je voor, in het Koninkrijk van God valt nooit de stroom uit en hoeft geen lamp te worden vervangen, want het Licht is er altijd en overal en het schijnt fel om zich heen. Dat Licht, dat geeft ons leven en hoop en vertrouwen.
 
Ons gebed in naam van deze Jezus is net zo sterk en overtuigend, dank zij Hem. Je mag daar gebruik van maken en je wordt ertoe uitgenodigd. We mogen vragen om de goedheid en waarheid van God in het leven van jonge mensen en van kinderen. Als je dat doet, zul je zien dat je gebed Licht brengt in jullie beider leven. 

 
Licht mogen we verspreiden, ook als gebedsnetwerk. Dat hebben we afgelopen jaar mogen ervaren in workshops, gespreksavonden en bijeenkomsten. We zijn heel blij met de Engelse vertaling van het boekje Geloof, gebed & tieners met als titel Faith, prayer & teenagers. We willen het graag zo breed mogelijk (gratis) verspreiden en dat gaat al snel. Edward de Kam, directeur YfC neemt het boekje mee bij zijn bezoek aan landen in Europa, Midden Oosten en het Midden Oosten. Een Zuid Afrikaanse predikant was in Nederland. Hij nam 25 boekjes mee terug voor de kerken daar, in de aanloop naar hun tienerkampen. Inmiddels hebben vrijwilligers aangeboden om het boekje te vertalen naar het Russisch en het Portugees. Wat een geweldige mogelijkheden geeft God ons om ook anderen te bemoedigen in gebed. Wil je Faith, prayer & teenagers ontvangen, stuur ons dan een mail.

We zoeken in Nederland naar mogelijkheden om meer groepen te kunnen vormen. We willen mensen met elkaar in contact brengen en nieuwe bidders uitnodigen. Heb je behoefte om een gebedsgroep te starten in je stad of je kerk, of wil je aan sluiten bij een groep, stuur dan een mail. Wij willen je daar graag bij ondersteunen.

 
 
Ik wens jullie een gezegende Kerst toe en een nieuw jaar waarin het Licht van Jezus volop mag schijnen .

 

Saskia van Helden


Coördinator WakeUp Deborah

 

[1] Tekst: Matthijn Buwalda - muziek: Kinga Ban © 2014 Stichting Sela Music
op
https://www.youtube.com/watch?v=L2TFIkHuqVE

 

 


Ons mailadres is  
wakeupdeborah@yfc.nl